Dla mediów

Oficjalne materiały prasowe projektu PW-Sat

  • Tło misji PW-Sat: dlaczego kosmos jest ważny gospodarczo, co innego dzieje się w Polsce w tym obszarze
    Warszawa, 2012-02-10, 20:00 CET (19:00 UTC)
    Pobierz tekst: [rtf] [pdf]
  • Pakiet zdjęć i grafik
    Warszawa, 2012-02-10, 15:30 CET (14:30 UTC)
    Materiały graficzne dostępne są na stronie: http://media.pwsat.pl/
  • Pierwszy polski satelita w przestrzeni kosmicznej już 13 lutego
    Warszawa, 2012-02-03, 10:00 CET (09:00 UTC)
    Pobierz tekst: [html] [pdf] [txt]
  • Zmiana daty startu
    Warszawa, 2012-02-03, 10:00 CET (09:00 UTC)
    Europejska Agencja Kosmiczna (ESA) zdecydowała o przesunięciu startu Vegi z PW-Satem na pokładzie o cztery dni. Według obecnych planów ESA start nastąpi 13 lutego 2012 o godzinie 11:00-13:00 czasu polskiego (10:00-12:00 UTC).
  • Pierwszy polski satelita w przestrzeni kosmicznej już 9 lutego
    Warszawa, 2012-02-02, 18:30 CET (17:30 UTC)
    Pobierz tekst: [html] [pdf] [txt]

Comments are closed